کامپوزیت دندان اصلاح نامنظمی، بد فرمی، رنگ زرد، پریدگی و فاصله دندان است.
کامپوزیت دندان
کامپوزیت دندان اصلاح نامنظمی، بد فرمی، رنگ زرد، پریدگی و فاصله دندان است. یک دندانپزشک ماهر و باتجربه می تواند از بهترین مواد برای رفع نقایص دندان های فرد به بهترین شکل استفاده کند. هنگامی که پوسیدگی دندان توسط دندانپزشک برداشته می شود ، می توان از کامپوزیت برای پر کردن شکاف ها و بازیابی ظاهر آن استفاده کرد.
کامپوزیت های دندانی از ماده ای به نام رزین کامپوزیت ساخته شده اند که در اصل همان ماده ای است که برای پر کردن دندان استفاده می شود. کامپوزیت های دندان اغلب توسط دندانپزشک زیبایی بدون نیاز به ساخت در آزمایشگاه مستقیماً روی دندان قرار می گیرند. دندانپزشک لایه های مختلفی از مواد کامپوزیت را روی دندان قرار داده و آن را مانند یک مجسمه شکل می دهد. هر لایه از کامپوزیت دندان با استفاده از نور بر روی دندان محکم می شود.
انواع کامپوزیت دندان
انواع کامپوزیت های دندانی شامل کامپوزیت های روکش دندان ، کامپوزیت ماکروفیلی ، کامپوزیت میکروفیل ، کامپوزیت هیبریدی ، میکرو هیبرید و نانو هیبرید است که در ادامه با آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.
1. کامپوزیت ونیر دندان
از کامپوزیت ونیر بیشتر برای ترمیم و زیبایی دندانهای جلویی استفاده می شود. ممکن است فردی از نظر ظاهری دندان های سالم و مرتبی داشته باشد اما برای تغییر رنگ دندان ها می خواهد این روش لبخندی زیبا و جذاب داشته باشد. یک دندانپزشک ترمیمی و زیبایی با بررسی وضعیت فرد و ویژگی های صورت و دهان ، بهترین گزینه را پیشنهاد می کند.
کامپوزیت ونیر دندان روشی کم هزینه است که دندان ها را نمی تراشند. در گذشته از روکش برای سفید کردن دندان استفاده می شد که نیاز به تراش قسمت زیادی از دندان داشت. اما امروزه با پیشرفت روشهای جدید خصوصاً کامپوزیتهای دندانی دیگر نیازی به تراش دندان نیست و کامپوزیت بر روی دندانهای فرد چسبانده می شود. این روش را گاهی ارتودنسی فوری هم می گویند.
2. کامپوزیت ماکروفیل یا درشت دانه
این مدل کامپوزیت از چند دهه پیش وارد حوزه پزشکی شده و دارای ذرات 10 تا 15 میکرومتر است. ذرات کامپوزیت ماکروفیلی بزرگتر از انواع دیگر کامپوزیت ها هستند که دوام و مقاومت مواد را افزایش می دهند اما ترمیم را دشوارتر می کنند.
3. کامپوزیت میکروفیل یا ریز دانه
کامپوزیت های میکروفیل ذراتی کمتر از 100 نانومتر دارند که این امر پرداخت را بسیار آسان کرده و قطعه ای که توسط میکروفیل تعمیر می شود کاملاً صاف و یکدست است. اما این نوع کامپوزیت دوام و مقاومت کمتری نسبت به کامپوزیت ماکروفیلی دارد.
4. کامپوزیت دندان هیبرید، میکرو هیبرید و نانو هیبرید
برخی از ذرات این نوع کامپوزیت ها در محدوده 10 تا 15 میکرومتر و برخی دیگر در محدوده 40 متر هستند. ریز هیبریدها و نانو هیبریدها هر دو در گروه کامپوزیت های هیبرید ،با دامنه ذرات کمتر از 100 نانومتر قرار دارند. از مزایای این نوع کامپوزیت ها می توان به افزایش مقاومت در برابر سایش ، دوام و مقاومت بالا اشاره کرد. اما یکی از معایب آنها این است که به مرور زمان زیبایی خود را از دست می دهند.
5. نانو کامپوزیت
نوع دیگر کامپوزیت، نانوکامپوزیت است که برای حل مشکلات در کامپوزیت های ترکیبی استفاده می شود. اندازه ذرات این مدل کامپوزیت 20 نانومتر است و مقاومت خوبی در برابر سایش دارند. نانوکامپوزیت ها نیز به خوبی جلا داده شده اند و کاربردهای مهمی در ترمیم دندان های خلفی دارند.
بهترین مارک کامپوزیت دندان
بهترین مارک کامپوزیت دندان در ایران از برندهای امریکایی یا ژاپنی هستند. که بسته به نوع آنها قیمتشان هم متغیر خواهد بود.از مارکهای خوب امریکایی میتوان به 3M , Bisco ، Cosmedent اشاره کرد.از مارکهای کاپوزیت ژاپنی نیز میتوان به Gradia Direct ، Geanial و kuraray اشاره کرد.
مزایای لمینت و کامپوزیت دندان
پوشش های سرامیکی و کامپوزیتی مزایای زیادی را از نظر تعمیر و عملکرد و همچنین زیبایی از نظر متقاضی به همراه خواهد داشت. برخی از این مزایا عبارتند از:
- حفاظت از ساختار ضعیف دندان
- جلوگیری از گسترش ترک دندان
- کابرد آن برای ترمیم های پس از عصب کشی
- پوشش دهی مناسب شکستگی دندان
- تصحیح عملکرد دندان برای جویدن غذا پس از شکستگی دندان
- حفاظت از دندان در برابر سایش
- راه اتصال بریج به دندان
- پوشش مناسبی برای ایمپلنت
- اصلاح بد رنگی دندان
- اصلاح فرم، طول و پهنای دندان
- تصحیح بد شکلی دندان
- بستن فواصل دندانی (دیاستما)
- اصلاح به هم ریختگی جزیی دندان ها
امروزه با استفاده از فناوری های پیشرفته ای مانند فناوری جاده که در بسیاری از کلینیک های دندانپزشکی زیبایی مورد استفاده قرار می گیرد ، نیازی به صرف زمان زیادی برای انجام مراحل ساخت قالب و روکش های سرامیکی نیست. زیرا تمام این مراحل را می توان در همان جلسه اول به صورت دیجیتالی انجام داد. اما به خاطر داشته باشید که استفاده از این تجهیزات هزینه بیشتری خواهد داشت.
معایب لمینت و کامپوزیت دندان
اگرچه روکش های دندانی کاملاً ایمن و بی خطر هستند ، لمینت دندان یا کامپوزیت دندان مانند سایر روش های درمانی دندانپزشکی می تواند عوارض جانبی یا خطری داشته باشد. از جمله معایب و عوارض احتمالی این روکش های دندانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بروز عفونت
اگر دندان شما توسط دندانپزشک به درستی سرامیک یا کامپوزیت لمینیت نشده باشد ، احتمال تجمع باکتری و پلاک در فضای خالی دندان و روکش وجود دارد. این می تواند باعث ایجاد عفونت شود.
• بروز حساسیت و آلرژی
در موارد نادر ، برخی از بیماران ممکن است به روکش دندان حساسیت داشته باشند و باعث آلرژی شوند. اما نکته مهم در مورد بروز این آلرژی ها کیفیت نوع کامپوزیت و لمینت دندان شماست.
• پوسیدگی دندان
اگر چسبندگی لازم بین روکش و دندان های خود نداشته باشید ، ممکن است شکافی بین آنها وجود داشته باشد و شرایط را برای تجمع باکتری ها و پوسیدگی دندان ایجاد کند.
• دشواری در غذا خوردن
اگر لمینت یا کامپوزیت دندان شما به درستی نصب و صیقل داده نشود یا ارتفاع دندان به صورت اصولی اصلاح نشود ، ممکن است باعث ایجاد گزش شود و جویدن غذا را برای شما دشوار کند.
• شکستن و یا جدا شدن کامپوزیت و لمینت دندان
با گذشت زمان ، به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان یا مراقبت از روکش ها ، لمینت ها یا روکش های کامپوزیت ، دندان های شما ممکن است ترک خورده ، شکسته یا شل شوند. معمولاً بعد از 10 تا 15 سال ، روکش های دندانی به طور طبیعی این مشکل را دارند و باید جایگزین شوند.
مراقبتهای پس از درمان کامپوزیت
شکستن پسته ، دانه ، بادام و انواع غذاهای سفت یا جویدن یخ ، ته دیگ و با دندان های طبیعی بسیار مضر است. این آسیب در مورد دندانهای کامپوزیت بسیار جدی تر است و در صورت عدم درمان ، احتمال شکستگی یا لب پریدگی بسیار بیشتر است.
عاداتی مانند نگه داشتن سوزن ، گیره مو یا هر چیز خارجی دیگر با دندان می تواند به کامپوزیت ها آسیب برساند. در واقع آنچه تضمین کننده دوام کامپوزیت دندان است ، نحوه نگهداری آن است.
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن و سایر مراقبت های بهداشتی که توسط پزشک توصیه شده است باید به طور کامل و منظم انجام شود تا از پوسیدگی بیشتر جلوگیری کند.
ویزیت منظم از کامپوزیت و بهداشت دندان را در برنامه سالانه خود قرار دهید. مصرف مواد رنگی مانند چای ، قهوه و تنباکو (سیگار و قلیان) باید در تمام درمان های زیبایی به حداقل برسد. تأثیر مواد رنگی روی کامپوزیت های دندانی (مواد همرنگ دندان) بیشتر از لمینت های سرامیکی و روکش است. این مراقبت در بلیچینگ دندان نیز بسیار اساسی است. کامپوزیت دندان باید در صورت شکستگی ترمیم شود.
کامپوزیت دندان درکلینیک قلهک
همانطور که گفته شد برای ترمیم و درمان دندان احتیاج است که او را نزد فرد متخصص برد تا با توانایی بهتری به انجام کار شما بپردازند. کلینیک قلهک در تهران یکی از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص است و این برای کسانی که به دنبال کامپوزیت دندان در کنار دندانپزشک با تجربه هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می تواند به وب سایت کلینیک مراجعه فرمایید.
https://clinicgholhak.com/