کامپوزیت,لمینت,مینای دندان,کامپوزیت ونیر,ونیر سرامیکی،مزایای کامپوزیت دندان,معایب کامپوزیت دندان,دندانپزشکی قلهک

کامپوزیت

 برای اصلاح طرح لبخند افراد، برطرف کردن لکه‌های دندانی، مرتب کردن دندان‌ها و ایجاد زیبایی یک لایه نازک از مواد کامپوزیتی که به صورت خمیری بوده و همرنگ دندان هاست، روی دندان قرار داده شده و فرم داده میشود، همچنین کامپوزیت برای ترمیم دندان های شکسته شده و خالی بکار گرفته می‌شود


لمینت کامپوزیتی (ونیر کامپوزیتی)

 برای اصلاح طرح لبخند افراد، برطرف کردن لکه‌های دندانی، مرتب کردن دندان‌ها و ایجاد زیبایی یک لایه نازک از مواد کامپوزیتی که به صورت خمیری بوده و همرنگ دندان هاست، روی دندان قرار داده شده و فرم داده میشود، همچنین کامپوزیت برای ترمیم دندان های شکسته شده و خالی بکار گرفته می‌شود. سپس برای تثبیت مواد بر روی دندان، آن را توسط نور آبی (دستگاه لایت کیور) سخت می‌کند. کیفیت و انواع کامپوزیت ها با هم متفاوت است. از آنجا که تمامی مراحل ونیرهای کامپوزیتی در مطب و توسط دندانپزشک انجام میشود، نتیجه نهای کاملا وابسته به مهارت و دقت دندانپزشک خواهد بود. دلیل اختلاف هزینه در مراکز دندان پزشکی مختلف نیز به این علت است. 

در اغلب موارد برای قرار دادن کامپوزیت ونیر نیاز به تراشیدن مقدار بسیار کمی از مینای دندان وجود دارد. در این صورت تجربه درمانگر برای تصمیم گیری در مورد مقدار تراش کافی و نیز قراردهی کامپوزیت به صورت اصولی جهت جلوگیری از مشکلات آینده مانند پوسیدگی در ناحیه ونیر نقش بسزایی خواهد داشت. جنس و استحکام کامپوزیت‌های مختلف متفاوت است و به همین جهت استفاده از کامپوزیت مرغوب در ماندگاری کامپوزیت ونیر موثر خواهد بود. در صورتیکه کامپوزیت ونیر به درستی بر سطح دندان منطبق نشود اشکالاتی از جمله سختی در استفاده از نخ دندان، ایجاد تورم و قرمزی لثه، پوسیدگی دندانی و در نهایت بوی بد دهان را به همراه خواهد داشت.

مقایسه ونیر کامپوزیتی و ونیر های سرامیکی 

استحکام و مقاومت سرامیک ها بیشتر از کامپوزیت است
اغلب ونیر های سرامیکی زیباتر و با نمای طبیعی تر هستند.
ماندگاری ونیرهای سرامیکی بیشتر از ونیرهای کامپوزیتی است اما در صورت بروز مشکل تعویض و ترمیم ونیرهای سرامیکی آسانتر است.
رنگ پذیری و تغییر رنگ در کامپوزیتها بیشتر است.

مزایای کامپوزیت دندان

نسبت به روش سرامیکی هزینه های مناسبتری دارند.
تعداد جلسات درمان بسیار کم است و شما میتوانید حتی در یک جلسه به نتیجه دلخواه خود برسید.
استحکام آنها نسبت به سایر روش‌های لمینت بسیار بیشتر است. 
ظاهر آنها بسیار طبیعی بوده به طوری که بین دندان‌های طبیعی و دندان‌های کامپوزیت شده تفاوت زیادی وجود ندارد.
در صورتیکه لب پریدگی یا شکستگی بوجود آید، ترمیم آن بدون مشکل و براحتی انجام میگیرد. 
معمولا در روش کامپوزیت نیازی به تراش دندان نیست و این باعث میشود که هیچگونه آسیبی به عاج و مینای دندان وارد نشود.

معایب کامپوزیت دندان

این روش نسبت به روش سرامیکی، مصنوعی‌تر به نظر می‌رسد. علاوه بر آن به کامپوزیت کمی دندان ها را برجسته تر میکند، چونکه در انجام این روش نیازی به تراشیدن مینای دنادن نیست.
همچنین احتمال التهابات لثه ای در کامپوزیت بیشتر است. لذا باید در انتخاب دندان پزشک نهایت دقت را داشته باشید زیرا اگر دندان پزشک نتواند به خوبی مواد را روی دندان قرار دهد و بین کامپوزیت و لثه فاصله ایجاد شود، باکتری ها و پلاکت های دندانی به راحتی در آنجا تجکع کرده و موجب عفونت و التهابات لثه ای میشوند.
شفافیت کمتر دندان و میزان رنگ پذیری بیشتر دندان نیز از دیگر معایب این روش محسوب میشود.

چگونه از لمینت دندان نگهداری کنیم

نگهداری از لمینت دندان کاری ساده است و باید بهداشت فردی مناسب مانند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، دقیقا مانند دندان های اصلی خود رعایت کنید. به طور معمول توصیه دندان پزشک ها این است که از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید غیر ساینده استفاده کنید. برای بررسی عملکرد ورقه ورقه و واکنش دهان به لمینت ها ، باید یک هفته پس از انجام کار به دندانپزشک مراجعه کنید. حتی اگر با لمینت ها مشکلی نداشته باشید باز هم لازم است برای بررسی سلامت دهان و دندان بعد از یک هفته به دندانپزشک مراجعه کنید.
همچنین در افرادی که عادت دارند دندان های خود را ساییده یا خرد کنند ، دندانپزشک پیشنهاد می کند از محافظ دندان استفاده کنند تا دندان ها را از گزیدگی در هنگام خواب محافظت کند.

در آخر باید به طور سالیانه  به پزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک شما باید دندان های شما را در مدت زمان کوتاه بررسی کند ، بنابراین او می تواند هر نشانه کوچک خرابی پیدا کند.

چگونه از کامپوزیت دندان نگهداری کنیم

کامپوزیت نیز مانند دندان های طبیعی نباید تحت فشار قرار بگیرد. به عنوان مثال شما نباید جویدن ناخن ، یخ خوردن، شکستن پسته، تخمه، بادام و دیگر خوراکی‌های سخت را با دندان های کامپوزیت شده انجام دهید و باید از انجام آنها بپرهیزید.

نگهداری از کامپوزیت دندان کاری ساده است و باید بهداشت فردی مناسب مانند مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، دقیقا مانند دندان های اصلی خود رعایت کنید. به طور معمول توصیه دندان پزشک ها این است که از خمیر دندان‌های حاوی فلوراید غیر ساینده استفاده کنید. برای بررسی عملکرد کامپوزیت و واکنش دهان به کامپوزیت ها ، باید یک هفته پس از انجام کار به دندانپزشک مراجعه کنید. حتی اگر با کامپوزیت ها مشکلی نداشته باشید باز هم لازم است برای بررسی سلامت دهان و دندان بعد از یک هفته به دندانپزشک مراجعه کنید. و به طور متناوب معاینه توسط دندانپزشک را در برنامه سالیانه خود قرار دهید. مصرف مواد رنگی و همچنین استعمال دخانیات را به حداقل رساند. همچنین در افرادی که عادت دارند دندان های خود را ساییده یا خرد کنند ، دندانپزشک پیشنهاد می کند از محافظ دندان استفاده کنند تا دندان ها را در هنگام خواب محافظت کند.


 

دیدگاه شما

0

Website

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.