بهترین راه برای درمان فضای بین دندانی بستن این فضا با ارتودنسی دندان است. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار دهیم.
ارتودنسی دندان فاصله دار
گاهی اوقات دندان ها به طور طبیعی یا در نتیجه از دست دادن دندان و از دست دادن دندان از هم فاصله می گیرند. فاصله بین دندان های جلویی فک بالا (ثنایا) در اصطلاح دندانپزشکی دیاستما نامیده می شود. بهترین راه برای درمان فضای بین دندانی بستن این فضا با ارتودنسی دندان است.
دلایل فاصله دندان های جلویی
شایع ترین دلایل فاصله دندان ها به شرح زیر است:
دندان از دست رفته فضای قبلی مربوطه را خالی می گذارد. مشکل ناشی از از دست دادن دندان به مرور زمان و با آمدن دندان های دیگر پیچیده تر می شود.
جدی ترین دلیل ایجاد فاصله بین دندان ها بیماری لثه است که منجر به از بین رفتن استخوان فک نگهدارنده دندان می شود. پس از ساییدگی استخوان فک، دندان لق می شود و حرکت می کند و در نتیجه بین دندان ها فاصله ایجاد می شود.
اگرچه مکیدن انگشت معمولا باعث اختلال دیپ بایت می شود، اما در برخی موارد این عادت به فاصله گرفتن دندان های جلویی نیز منجر می شود.
برخی عادت دارند زبان خود را به دندان های جلویی فک بالا فشار دهند. چسبیدن زبان یکی از دلایل اصلی فاصله دندان هاست.
فرنوم بافتی است که لثه ها و لب ها را به هم متصل می کند. اگر فرنوم خیلی بزرگ باشد، دندان های جلویی با هم فاصله می گیرند.
ماهیچه ای که لب بالایی را به لثه متصل می کند، لب ها را در جای خود نگه می دارد. در برخی بیماران اتصال این عضله کمی متفاوت است و به مرور زمان باعث فاصله گرفتن دندان ها می شود.
روش های بستن فاصله بین دندان ها

اکثر بیماران غیر اورژانسی تمایل به بستن فاصله بین دندان های جلویی دارند و در انجام این کار عجله دارند که قابل درک است. فراموش نکنیم که ظاهر و زیبایی چهره تاثیر زیادی در قضاوت دیگران دارد و شکی نیست که همه ما می خواهیم بهترین تاثیر را بر روی مخاطب خود بگذاریم.
- جرمگیری
اگر بیماری لثه دلیل فاصله دندان ها باشد، جرم گیری و اصلاح سطح ریشه اولین گام برای کنترل و درمان بیماری لثه است. آتل کردن دندان لق، سیم کشی دندان ها یا ترمیم با بریج ثابت یا پروتز پس از جرم گیری توصیه می شود.
- ارتودنسی دندان
ارتودنسی پرکاربردترین روشی است که برای بستن فاصله بین دندان ها توصیه می شود. در این روش دندان های بالا و پایین سیم کشی می شوند تا دندان ها به هم نزدیک و فاصله بین آنها بسته شود. درمان بسیاری از موارد فاصله دندانی مستلزم سیم کشی توسط متخصص ارتودنسی و استفاده از پلاک نگهدارنده یا نگهدارنده است.
به خاطر داشته باشید که فاصله بین دندان های کودکان لزوماً نیازی به ارتودنسی ندارد، زیرا فضای بین دندان ها معمولاً به طور طبیعی بسته می شود.
- نگهدارنده
بهترین راه برای بستن فضای کوچکی که به تازگی ایجاد می شود یا به اندازه یک تار مو باریک است، استفاده از صفحه یا نگهدارنده نگهدارنده است. نگهدارنده دندان ها را در عرض یک یا دو هفته به جلو و عقب حرکت می دهد.
استفاده از ریتینر بهترین روش برای اصلاح فاصله بین دندان ها برای بیمارانی است که قبلاً تحت درمان قرار گرفته اند اما دندان هایشان دوباره از هم فاصله گرفته و یا صفحه نگهدارنده را از دست داده اند و پس از مدتی شکاف بین دندان هایشان دوباره ظاهر شده است. در این شرایط، فاصله بین دندان ها را می توان ظرف چند هفته با صفحه نگهدارنده از بین برد.
- ارتودنسی متحرک
برخی از شکافهای بین دندانها چندان جدی نیستند و برای اصلاح آنها نیازی به داشتن بریس ارتودنسی در تمام روز در دهان نیست. در این صورت می توان با ارتودنسی متحرک به نتیجه مطلوب رسید.
- پل یا ایمپلنت
اگر دندان از دست رفته دلیل فاصله بین دندان ها باشد، بریج یا ایمپلنت بهترین راه برای رفع شکاف و اصلاح طرح لبخند است.
- روکش
روکشها روشی عالی برای اصلاح فاصله بین دندانها هستند و در شرایطی استفاده میشوند که خطرات دیگری برای سلامت دهان یا دندانها وجود ندارد. ونیرها پوسته های بسیار نازکی هستند که به صورت سفارشی برای هر بیمار ساخته می شوند و به طور دائم به دندان ها می چسبند.
شکل، رنگ، اندازه و ارتفاع روکش با توجه به سایر دندان ها و میل بیمار تغییر می کند. ونیرها معمولاً از رزین سرامیکی یا کامپوزیت ساخته می شوند.
- باندینگ
باندینگ نیز یکی از روش های مناسب برای بستن فاصله بین دندان ها است. باندینگ یک رزین کامپوزیت همرنگ دندان است که برای هماهنگی با رنگ دندان طراحی شده و دور دندان بریده می شود تا شکاف بسته شود.
- فرنکتومی
اگر فرنوم (بند) بزرگ لب دلیل فاصله دندان ها باشد، توصیه می شود قبل از ارتودنسی فرنکتومی (جراحی برای برداشتن فرنوم) انجام شود، زیرا در غیر این صورت پس از برداشتن ارتودنسی، دندان ها دوباره از هم فاصله می گیرند.
دستگاه دندانپزشک در این روش ساده بافت را برمی دارد و فضا را برای بسته شدن نهایی فاصله بین دندان ها آماده می کند.
پیشگیری از فاصلهدار شدن دندانها
اگر نقایص رشدی علت فضای بین دندانی باشد، هیچ راهی برای پیشگیری از آن وجود ندارد. البته می توان با استفاده از اسپلینت و ثابت نگه داشتن دندان ها از افزایش فاصله بین آنها جلوگیری کرد.
دندانپزشکان بر ارتودنسی پیشگیرانه تاکید زیادی دارند. اگر فاصله بین دندان ها نتیجه بیماری لثه است، رعایت بهداشت دهان و دندان بهترین راه برای جلوگیری از افزایش فاصله است.
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در جلوگیری از پیشرفت بیماری لثه تاثیر بسزایی دارد. آتل برای بستن دندان آسیب دیده نیز برای ثابت نگه داشتن دندان توصیه می شود.
اگر عادات دهانی مانند مکیدن انگشت باعث فاصله گرفتن دندان ها شده است، بدیهی است که اولین قدم باید ترک این عادت باشد. می توانید این عادت را با دندانپزشک در میان بگذارید تا دستگاه مخصوصی را در دهان فرزندتان بگذارند تا این عادت را ترک کند.
کلینیک دندانپزشکی قلهک تهران
همانطور که گفته شد بهترین روش دندان فاصله دار ارتودنسی دندان است که لازم است آن را نزد پزشک متخصص ببرید تا با توانایی بهتری کار شما را انجام دهند.
کلینیک تخصصی دندانپزشکی قلهک با همکاری جمعی از متخصصان برجسته و اعضای هیأت علمی دانشگاه های معتبر کشور راه اندازی شد.
این گروه رسالت خود را ارائه خدمات دندانپزشکی تکمیلی اعم از خدمات تخصصی در تمامی زمینه ها و همچنین خدمات تحت بیهوشی در کنار سایر مراکز دندانپزشکی قرار داده است.
بهره مندی از دانش علمی و تجربه بالای موسسان و متخصصان این کلینیک و همچنین امکانات و تجهیزات مدرن و کارآمد از جمله ویژگی های منحصر به فرد کلینیک قلهک می باشد.
این مجموعه در تهران یکی از مراکز تخصصی دندانپزشکی است که دندانپزشکان متخصص دارد و این فرصت خوبی است تا کسانی که به دنبال خدمات دندانپزشکی با دندانپزشک مجرب هستند از خدمات این مجموعه بهره مند شوند.
برای اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت کلینیک مراجعه کنید.
https://clinicgholhak.com/
