تجهیزات و ابزارهای دندانپزشکی مهمترین بخش یک مطب دندانپزشکی محسوب میشود و دندانپزشک در طول روز برای درمان بیمار با آن سر کار دارد. به همین دلیل مناسب است که شما کمی با آنها آشنایی داشته باشید و بدانید برای درمان از چه وسیله های کاربردی استفاده میشود.
آشنایی با تجهیزات مطب دندانپزشکی
اگر تا به حال به دندانپزشکی مراجعه کرده باشید، حتما اولین چیزی که بدو ورود به مطب دندانپزشک دیده اید یونیت دندانپزشکی است که بیشتر ابزارهای دندانپزشکی را جدا از مواد مورد استفاده دندان شامل میشود.
صندلی بیمار محلی قرارگیری اوست. فرد بیمار بر روی آن دراز میکشد و بسیار راحت است و در طول درمان قابلیت تنظیم به حالت های مختلف را دارد و برای بیمار و دندانپزشک شرایط بسیار خوبی را فراهم میسازد.
-
صندلی دندانپزشک یا تابوره
طراحی این صندلی به گونه ای است که دندانپزشک برای ساعات طولانی میتواند بر روی آن قرارگیرد و قابلیت تنظیم دارد و محل نشستن آن پهن هست و عریض است. پشتی صندلی نیز قابل تغییر می باشد به راحتی با پنج چرخی که دارد حرکت میکند.
داخل دهان را روشن می کند. نور چند رنگی دارد و با دسته تنظیمش قابل حرکت می باشد.
برای شستن یا مرطوب کردن دهان استفاده میشود. از هوا نیز برای تمیز و خشک کردن آینه دهانی بکار میرود.
آب اضافی، بزاق، خون را از دهان بیمار خارج می کند. انواع ساکشن وجود دارد که از جمله آنها میتوان معمولی و ساکشن با حجم بالا را استفاده نماییم.
نور آبی فعال شده می تاباند که رزینها و کامپوزیتها را کیور کند. در مدلهای سیم دار و بدون سیم قابل تهیه و استفاده می باشد.
مواد دندانی کپسولی شکل را مخلوط می کند.
وسیله ای که سرعت هندپیس را تنظیم می کند.
با نیروی برق و فشار آب کار می کند و شامل انواعی از هندپیس می باشد.
پوزیشن یا نحوه قرارگیری بیمار
پوزیشن یا نحوه قرارگیری بیمار از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، چون قرار است ساعاتی را برای مدتی در آن پوزیشن باشد. در ادامه به انواع این پوزیشن ها می پردازیم.
1- پوزیشن عمودی
پشتی صندلی صاف و با زاویه 90 درجه قرار میگیرد. این پوزیشن در هنگام نشستن و مرخص کردن بیماران استفاده می شود. وبرای رادیوگرافی و قالبگیری کاربرد دارد.
2- پوزیشن طاقباز یا سوپان
پشتی صندلی خوابیده می شود و بیمار به حالت دراز کشیده قرار میگیرد.
3- پوزیشن ساب سوپان
هنگامی که سر بیمار کاملا پایین تر از پاهای او قرار می گیرد. این پوزیشن مخصوصا در شرایط اورژانسی که بیمار غیر هوشیار میشود استفاده میشود.
معیار های قرارگیری مناسب دندانپزشکی و کادر درمان
علاوه بر بیمار محل و قرارگیری دندانپزشک نیز حائز اهمیت است و باید به گونه ای باشد که به همه تجهیزات و ابزار دسترسی داشته باشد و فاصله و قرارگیری نسبت به بیمار اندازه و راحت باشد.
اگر این قرارگیری مناسب نباشد ممکن است آسیب هایی برایش داشته باشد.
صدمات و آسیب های که ممکن است کادر دندانپزشکی با آن درگیرشوند:
1) سندرم تونل کارپال
آسیبی در رابطه با خمیده کردن و صاف کردن زیاد مچ دست
2) درد شانه و گردن
کشش شانه ها بیش از یک ساعت در روز
3) درد قسمت تحتانی پشت
خمیدگی بدن برای یک زمان طولانی
پوزیشن مناسب دستیار دندانپزشک
دستیار دندانپزشک طوری باید بر روی صندلی اش بشیند که پشت آن صاف باشد و سطح چشماهایش بالاتر از چشمان دندانپزشک باشد.
پاهایش را بر روی قسمتی از صندلی که با این هدف در نظر گرفته شده قرار می دهد. رانها و باسن او باید در موازی شانه های بیمار باشد.
این موضوع را توجه داشته باشید که محل قرارگیری دستیار دندانپزشک با توجه به اینکه دندانپزشک چپ دست یا راست دست است تغییر می کند.
کلینیک قلهک در شمال تهران
کلینیک قلهک در تهران یکی از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص می باشد و این برای کسانی که به دنبال دندانپزشک با تجربه و کاربلد هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر می تواند به وب سایت کلینیک مراجعه فرمایید.
www.clinicgholhak.com
جهت مطالعات بیشتر کلیک کنید
# کامپوزیت دندان / # ایمپلنت دندان / # درمان ریشه دندان / # ارتودنسی دندان / # دندانپزشکی اطفال / # دندانپزشکی با بیهوشی