عصب کشی یا درمان ریشه دندان برای ترمیم و نجات دندانی که عفونی شده یا به شدت آسیب دیده است انجام می شود.
درمان ریشه دندان در جوانی
عصب کشی یا درمان ریشه دندان برای ترمیم و نجات دندانی که عفونی شده یا به شدت آسیب دیده است انجام می شود.
علت درمان ریشه دندان
به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، پوسیدگی دندان ها؛ اگر این پوسیدگی به موقع درمان نشود و عمیق شود به عمق دندان و ریشه دندان نفوذ می کند و تنها راه درمان آن عصب کشی است.
چه کسانی در معرض ابتلا به پوسیدگی دندان هستند؟
همه افرادی که دندان دارند در معرض خطر پوسیدگی و پوسیدگی دندان هستند، اما به دلیل برخی عوامل، این خطر بیشتر است:
- پوسیدگی دندان اغلب در دندان های خلفی (آسیاب های آسیاب) رخ می دهد. این دندان ها دارای حفره ها و شکاف های زیادی هستند که ذرات غذا در آنها جمع می شوند. در نتیجه تمیز نگه داشتن آنها سخت تر از دندان های جلویی است.
- برخی از غذاها و نوشیدنی هایی که به مدت طولانی روی سطح دندان می مانند مانند شیر، بستنی، عسل، شکر، نوشابه، میوه های خشک، کیک، کلوچه، آب نبات سفت، نعناع، غلات خشک و چیپس و بیشتر. غذاهایی که باعث ایجاد حفره می شوند باعث پوسیدگی دندان از ریشه می شوند.
- خوردن میان وعده یا نوشیدن مکرر نیز می تواند باعث پوسیدگی ریشه شود. وقتی در طول روز تنقلات زیادی می خورید یا نوشیدنی های شیرین دوست دارید، بهتر است بدانید که به باکتری های دهان خود انرژی بیشتری می دهید تا اسیدهایی ترشح کنند که به سطح دندان های شما حمله کرده و آن ها را فرسایش می دهد. مصرف نوشابه یا سایر نوشیدنی های اسیدی در طول روز به ترشح مداوم اسید روی دندان کمک می کند.
- تغذیه نوزاد در هنگام خواب نیز می تواند باعث پوسیدگی دندان شود زیرا زمانی که به کودکان شیشه های پر از شیر، شیرخشک، آب میوه یا سایر مایعات شیرین داده می شود، این نوشیدنی ها ساعت ها روی دندان های کودک می مانند. و منبع تغذیه برای باکتری های خورنده فراهم کنید.
- اگر بلافاصله بعد از خوردن و آشامیدن مسواک نزنید، پلاک به سرعت در سطح دندان جمع می شود و مرحله اول حفره ها آغاز می شود.
- جوانی یا کهولت سن نیز در پوسیدگی دندان موثر است، طبق تحقیقات، پوسیدگی دندان در خردسالان و نوجوانان بیشتر از افراد میانسال است. افراد مسن بیشتر در معرض خطر عفونت دندان و لثه هستند. با گذشت زمان، دندان ها ممکن است فرسوده شوند و لثه ها عقب بروند و دندان ها مستعد پوسیدگی ریشه شوند. افراد مسن ممکن است داروهای زیادی مصرف کنند که جریان بزاق را کاهش می دهد و خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد.
مراحل درمان ریشه دندان
درمان در سه مرحله انجام می شود و تکمیل آن بین یک تا سه جلسه طول می کشد.
- کانال ریشه را تمیز کنید
دندانپزشک از یک تزریق موضعی برای بی حس کردن دندان و از بین بردن پوسیدگی تاج استفاده می کند. با استفاده از میله های بسیار نازکی به نام فایل، اعصاب و رگ های خونی ریشه (پالپ دندان) برداشته می شود و دیواره کانال ریشه خراش داده می شود تا هم بقیه بافت عصبی و هم کانال دندان بازتر شود. و ریشه داخل دندان تمیز و ضد عفونی می شود.
- کانال ریشه را پر کنید
کانال ریشه کاملا با مواد مخصوص پر شده و تاج دندان بازسازی می شود.
- روکش دندان پر شده
پس از درمان ریشه، دندان یک دندان مرده است و بیمار دیگر هیچ حسی در آن نخواهد داشت، زیرا بافت عصبی برداشته شده است.
به همین دلیل، دندان شکنندهتر از قبل است و چون معمولاً سطح وسیعی از تاج دندان پوسیده میشود، با استفاده از پینهای مخصوص، استحکام تاج دندان افزایش مییابد. و با پوشاندن یا پر کردن دندان از آن محافظت کنید.
عصب کشی دندان در چند مرحله
برای بیمارانی که عفونت شدید دندانی دارند، یا اگر دندان بیش از ۲ کانال عصبی دارد، جلسات عصب کشی طولانی تر است. گاهی اوقات برخی از دندان های آسیایی دارای 5 کانال هستند، به همین دلیل است که دندانپزشک برای برداشتن اعصاب به 2 یا 3 جلسه درمان نیاز دارد.
- مرحله اول درمان
- دندانپزشک از تزریق موضعی برای بی حس کردن دندان و برداشتن پوسیدگی تاج استفاده می کند.
- با استفاده از میله های بسیار نازکی به نام فایل، عاج دندان را برش دهید تا محفظه پالپ خارج شود و به اعصاب و رگ های خونی ریشه (پالپ دندان) دسترسی پیدا کنید.
- سپس با استفاده از سرم داخل پالپ، دندان ها شسته می شوند.
- و برای بازکردن کانال از hypo استفاده می شود.
- سپس دندانپزشک یک داروی موقت ضد باکتری (کلسیم) را وارد دندان می کند.
- سپس دندان بانداژ می شود.
دو هفته طول می کشد تا عفونت و باکتری های کانال و ریشه دندان بیرون بیاید. در این مدت بیمار می تواند تحت نظر باشد و توسط دندانپزشک آنتی بیوتیک تجویز کند.
پس از اولین جلسه درمانی، در بیشتر موارد، بیمار دیگر نباید دندان درد را احساس کند. اما در برخی موارد که میزان عفونت شدید بوده است، تجربه درد و تورم طبیعی است.
اما اگر میزان درد و تورم بیش از حد باشد و التهاب دندان با مصرف داروهای تجویزی از بین نرود، بهتر است در اسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.
- مرحله دوم درمان
- دندان ها را کاملا تمیز می کنند.
- سپس دندانپزشک با استفاده از تکنیک موسوم به ابلیشن (پر کردن کانال های ریشه) داخل دندان را با مواد مخصوص پر می کند.
- برای استحکام بیشتر دندان، فضای خالی را با مواد مخصوص پر می کنند.
- و برای محکم شدن تاج دندان از روکش روی دندان عصب کشی شده استفاده می کنند و با استفاده از پین های مخصوص این استحکام را افزایش می دهند.
بعد از عصب کشی از روکش استفاده کنید
اگر قسمت زیادی از دندان برای عصب کشی برداشته نشود، بنا به صلاحدید دندانپزشک نیازی به استفاده از روکش نیست.
همچنین دندان های جلویی معمولا پس از عصب کشی با کامپوزیت ترمیم می شوند.
فرقی نمی کند که دندان با کامپوزیت پر شده باشد یا آمالگام.
در هر صورت ممکن است دندان ها همچنان در برابر پوسیدگی آسیب پذیر باشند و باید بهداشت را رعایت کرد.
کلینیک دندانپزشکی قلهک
برای ترمیم و درمان ریشه دندان احتیاج است که او را نزد فرد متخصص برد تا با توانایی بهتری به انجام کار شما بپردازند.
کلینیک دندانپزشکی تخصصی قلهک با همکاری جمعی از متخصصان بنام و اعضای هیئت علمی دانشگاه های معتبر کشور تأسیس گردیده است. این مجموعه مأموریت خود را همراهی با سایر مراکز دندانپزشکی برای ارایه خدمات تکمیلی دندانپزشکی از جمله خدمات تخصصی در تمامی رشته ها و نیز خدمات تحت بیهوشی قرارداده است.
بهره مندی از دانش علمی و تجربه بالای موسسین و متخصصان این کلینیک، همچنین امکانات و تجهیزات بروز و کارآمد از جمله ویژگی های منحصر به فرد کلینیک قلهک است.
این مجموعه در تهران یکی از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص است و این برای کسانی که به دنبال خدمات دندانپزشکی در کنار دندانپزشک با تجربه هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
https://clinicgholhak.com/