اگر می خواهید با پر کردن جای خالی دندان های خود از طریق ایمپلنت دندان، زیبایی لبخند خود را دوباره ببینید. اما شما در انتخاب روش کاشت ایمپلنت مردد هستید، مطمئناً دانستن خطرات و عوارض کاشت دندان در کوتاه مدت یا بلند مدت برای شما خالی از لطف نیست.
ایمپلنت دندان باعث آسیب لثه نمیشود؟
اگر می خواهید با پر کردن جای خالی دندان های خود از طریق ایمپلنت دندان، زیبایی لبخند خود را دوباره ببینید. اما شما در انتخاب روش کاشت ایمپلنت مردد هستید، مطمئناً دانستن خطرات و عوارض کاشت دندان در کوتاه مدت یا بلند مدت برای شما خالی از لطف نیست.
ایمپلنت دندان
خوشبختانه ، مطالعات نشان می دهد که ایمپلنت دندان در تقریباً 95٪ بیماران، تاکنون با موفقیت انجام شده است و هیچ عارضه جانبی کوتاه مدت یا طولانی مدت ایمپلنت های دندانی را تجربه نکرده اند. با این حال ، ایمپلنت های دندانی ، مانند هر عمل جراحی دیگر ، ممکن است عوارض طولانی مدت یا کوتاه مدت برای بیمار ایجاد کند.
یکی از مزایای مهم کاشت دندان این است که عملکرد دقیقاً مشابه دندان طبیعی دارد اما این مزیت برخی مشکلات را برای فرد ایجاد می کند. زیرا ایمپلنت های دندانی مانند دندان های طبیعی باعث عفونت لثه می شوند. البته ، با حفظ سلامت دهان و دندان و مراقبت هایی که از دندان خود می کنید. کاشت دندان نیز ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
آسیب به لثه ها جزو عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت ایمپلنت دندان است؟
می توان گفت بیماری لثه یکی از عوارض کوتاه مدت یا طولانی مدت کاشت دندان است. اما نکته این است که علت اصلی بیماری لثه بهداشت دهان و دندان و مراقبت از دندان است ، نه کاشت. بنابراین ، ایمپلنت های دندانی در کوتاه مدت یا بلند مدت به لثه آسیب نمی رسانند ، اما خود شخص باعث ایجاد این مشکل می شود. علائم دیگر عبارتند از عفونت لثه در محل کاشت ، التهاب لثه (پری ایمپلنتیت ، موکوزیت پری ایمپلنت) ، ترک خوردگی یا آسیب دیدن بافت های اطراف مانند سایر دندان ها یا رگ های خونی ، آسیب به رشته های عصبی. که می تواند باعث درد ، بی حسی یا خارش در لثه ها ، لب ها ، چانه و سایر دندان های طبیعی شود همچنین به عنوان عوارض کوتاه مدت یا بلند مدت کاشت دندان شناخته می شود. مشکلات سینوس پس از قرار دادن ایمپلنت در فک بالا نیز در موارد نادر مشاهده شده است.
علائم بیماری لثه پس از کاشت ایمپلنت
علائم بیماری لثه که معمولاً اندکی پس از کاشت کاشته می شود ، شامل موارد زیر است:
• خونریزی لثه
• عفونت لثه
• التهاب لثه
• بیرون آمدن بیش از حد دندان در اثر تحلیل لثه
• ایجاد فاصله بین دندان و لثه
• بوی بد دهان
• مزه بد دهان
در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق ، توصیه می شود فوراً به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورت ابتلا به بیماری لثه ، آنها می توانند ایمپلنت را بررسی کرده و به سرعت آن را درمان کنند. هرچه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید ، درمان بیماری لثه راحت تر خواهد بود و عوارض آن کمتر است.
پس زدن ایمپلنت در کوتاه مدت توسط لثه
به طور معمول، لثه افرادی که به فلز یا هر ماده خارجی وارد بدن آنها حساسیت دارند ؛ کاشت را رد می کند. در صورت بروز چنین شرایطی ، دندانپزشک باید لثه ها را باز کند و مطمئن شود که ایمپلنت کاملا با استخوان فک جوش خورده است. در غیر این صورت ، باید ایمپلنت برداشته شود و پایه غیر فلزی بر روی فرد اعمال شود.
پس زدن ایمپلنت در بلند مدت توسط لثه
در مواردی که بیمار از ایمپلنت های دندانی و مراقبت های بهداشتی بعد از آن ، به خوبی مراقبت نمی کند ، خطر عفونت در ایمپلنت بسیار زیاد است. بسیاری از عادت های زندگی بیماران بر روی کاشت دندان تأثیر می گذارد. برخی از این عادت ها پس از کاشت ایمپلنت باعث بیماری لثه می شوند که به نوبه خود بر روی خود ایمپلنت اثر گذاشته و باعث ایجاد عفونت لثه در اطراف آن می شود. بیماری لثه پس از کاشت ایمپلنت ممکن است در عرض چند هفته یا پس از چندین سال رخ دهد.
اگر به علت التهاب لثه ایمپلنت دندان پس زده شود چه علائمی خواهد داشت؟
اگر کاشت دندان در کوتاه مدت یا بلند مدت از کار بیفتد و رد شود ؛ بیمار علائم زیر را تجربه خواهد کرد:
- مشکل جویدن
- التهاب لثه
- تحلیل لثه
- افزایش تورم در اطراف ایمپلنت
- شل شدن یا افتادن ایمپلنت
- احساس درد و ناراحتی شدید
بیماری لثه پس از کاشت ایمپلنت
بیماری لثه که پس از کاشت ایمپلنت رخ می دهد به دو دسته تقسیم می شود:
1.التهاب لثه خفیف اطراف ایمپلنت (Peri-implant mucositis)
التهاب لثه خفیف در اطراف ایمپلنت (Peri-implant mucositis) بیماری است که در آن التهاب لثه فقط در اطراف بافت های نرم ایمپلنت ایجاد می شود و دندان هنوز تحلیل استخوان ایجاد نکرده است. التهاب لثه خفیف معمولاً در صورت شدید شدن به التهاب لثه در اطراف ایمپلنت (Peri-implantitis) تبدیل می شود. شواهد نشان می دهد که در صورت تشخیص زودرس التهاب لثه در اطراف ایمپلنت (Peri-implant mucositis) ، می توان آن را به راحتی و با موفقیت درمان کرد.
2.التهاب لثه شدید اطراف ایمپلنت (Peri-implantitis)
در التهاب لثه شدید در اطراف ایمپلنت (Peri-implantitis) ، التهاب لثه به بافت نرم اطراف ایمپلنت و استخوان فک که از ایمپلنت دندان پشتیبانی می کند گسترش می یابد. رسیده است معمولاً برای درمان التهاب لثه شدید در اطراف ایمپلنت به جراحی نیاز است.
التهاب لثه شدید در اطراف ایمپلنت یک بیماری عفونی است که در اثر عفونت لثه و ساختار استخوان اطراف ایمپلنت دندان ایجاد می شود. التهاب التهابی معمولاً منجر به تحلیل استخوان و در نهایت شل شدن و افتادن ایمپلنت می شود. خطر التهاب لثه و التهاب لثه در اطراف ایمپلنت های دندانی بسیار بیشتر از دندان های طبیعی است. زیرا ارتباط بین ایمپلنت و لثه از یک دندان طبیعی ضعیف تر است. اگر لثه های اطراف ایمپلنت خراب شوند. باکتری های مضر در زیر لثه رشد می کنند و از بین رفتن استخوان اتفاق می افتد.
چرا بیماری التهاب لثه اطراف ایمپلنت بروز می کند؟
التهاب لثه های اطراف ایمپلنت یک اختلال چند عاملی است که در آن باکتری ها نقش بسیار مهمی دارند. اما مهمترین دلیل پیشرفت التهاب لثه باکتریها نیستند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه دیر هنگام به دندانپزشک یکی از مهمترین دلایل تشدید التهاب لثه است. به خاطر داشته باشید که ایمپلنت ها دقیقاً مانند دندان های طبیعی به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم و همچنین معاینات منظم دندانپزشک نیاز دارند.
از آنجا که ایمپلنت ها مانند دندان های طبیعی به راحتی به لثه متصل نمی شوند. خطر عفونت لثه در پایه کاشت بسیار بیشتر است. لثه های اطراف ایمپلنت معمولاً فاصله کمی از قاعده یا پایه دارند ، بنابراین باکتری های مضر به راحتی می توانند در این قسمت از لثه بمانند و رشد کنند. رشد باکتری نه تنها باعث التهاب لثه بلکه از دست رفتن استخوان می شود. معمولاً 40٪ بیمارانی که ایمپلنت کرده اند ، در اطراف کاشت خود التهاب ایجاد می کنند که به آن پری ایمپلنتیت نیز گفته می شود.
برخی از عوامل خطر ایجاد التهاب لثه در اطراف ایمپلنت عبارتند از:
- سیگار کشیدن
- داشتن بیماری لثه قبل از کاشت
- حساسیت ژنتیکی
- مبتلا به دیابت
- کنترل ضعیف پلاک دندانی
خطرات بیماری التهاب لثه اطراف ایمپلنت (Peri-Implantitis)
اگر التهاب لثه در اطراف ایمپلنت درمان نشود ، می تواند عواقب مختلفی داشته باشد که یکی از آنها تحلیل استخوان است. التهاب لثه شدید در نهایت منجر به از بین رفتن ایمپلنت می شود. به همین دلیل ، درمان سریع و کامل این مشکل بسیار مهم است.
چطور از ایجاد التهاب لثه اطراف ایمپلنت جلوگیری کرده و یا آن را درمان کنیم؟
به طور کلی توصیه های زیر را برای جلوگیری از التهاب لثه اطراف ایمپلنت باید جدی بگیرید:
- مسواک زدن دندانها دو بار در روز با خمیر دندان های ضد باکتری
- قرقره کردن آب نمک یا دهان شویه های بدون فلوراید
- استفاده از ژل های دهانی یک یا دو بار در روز زیر ایمپلنت
- استفاده از سرنگ های مخصوص برای تزریق ژل دقیقا زیر محل کاشت ایمپلنت
- درمان التهاب لثه اطراف ایمپلنت (Peri-implantitis)
اگر پزشک تشخیص دهد که شما در اطراف ایمپلنت به التهاب لثه مبتلا هستید ، به احتمال زیاد نیاز به برداشتن کاشت و برداشتن کامل منطقه آلوده است. سپس باید آسیب کاملاً برطرف شود. نحوه درمان آسیب پس از برداشتن بافت آلوده و ملتهب نیز به شدت عفونت لثه بستگی دارد ، اما دندانپزشکان معمولاً از روش های زیر استفاده می کنند:
- کنترل باکتری های مضر در اطراف ایمپلنت های دندانی
- بهبود زخم را تسریع کنید
- بهبودی خونریزی لثه را تسریع کنید
اگر بخواهم کاشت دندان انجام دهم چقدر باید نگران التهاب لثه اطراف ایمپلنت باشم؟
التهاب لثه های اطراف ایمپلنت یک بیماری عفونی است که باعث کاهش تدریجی استخوان فک در اطراف محل کاشت می شود. علت التهاب لثه بسیار است ، اما به طور کلی یکی از موارد زیر است:
- عادت سیگار کشیدن
- مراقبت از بهداشت دهان و دندان بسیار ضعیف
- سایش دندان
- اندازه کاشت بزرگ
- استخوان فک ناکافی و انجام پیوند استخوان قبل از کاشت دندان
کلینیک دندانپزشکی قلهک در تهران
برای ترمیم و درمان دندان احتیاج است که او را نزد فرد متخصص برد تا با توانایی بهتری به انجام کار شما بپردازند.
کلینیک قلهک در تهران یکی از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص است و این برای کسانی که به دنبال دندانپزشک با تجربه هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
www.clinicgholhak.com