دندانپزشکی اطفال
مهمترین چیزی که سلامت دهان و دندان را تضمین میکند مراجعه مرتب به یک دندانپزشک خوب است. در این مقاله قصد داریم شما را با دندانپزشکی اطفال آشنا کنیم و اهمیت آن را مورد بررسی قرار دهیم.
بیماران کودکان نسبت به بزرگسالان به خدمات دندانپزشکی متفاوتی نیاز دارند. دندانپزشکی کودکان کاملاً برای جلوگیری ، درمان و رسیدگی به مشکلات خاص کودکان در زمینه دندانپزشکی طراحی شده است تا تمام نیازهای فرزندان شما را برآورده کند. بنابراین هر زمان که کودک شما با مشکل دندان مواجه شد او را به یک دندانپزشک اطفال ببرید، نه یک دندانپزشک عمومی.
مراقبت اولیه و پیشگیرانه از دهان و دندان کودکان
این امر به ویژه در هنگام رویش دندانهای شیری تا زمانی که دندانهای دائمی جایگزین شوند از اهمیت بیشتری برخوردار است. های انجام شده در زمینه دندانپزشکی اطفال می تواند به رشد طبیعی فک ، دندانهای دائمی سالم و همچنین توانایی جویدن و صحبت صحیح کودکان کمک کند. هرچه دندان های دائمی و با گذشت زمان از لثه بیرون بزنند ، اهمیت مراقبت از دندان نیز به همان اندازه مهمتر و ضروری تر میشود.
دندان های شیری از سن 6 تا 24 ماهگی رشد می کنند و با شروع دندان های فک پایین و میانی شروع می شوند. در سن 6 سالگی دندان های شیری به تدریج می ریزند و دندان های دائمی جایگزین می شوند که قرار است تا پایان عمر با کودک باقی بمانند. روند رویش دندان دائمی معمولاً تا سن 12 سالگی به پایان می رسد. بنابراین ، دندانپزشکی اطفال تا سن 12 سالگی کاملاً نیازهای دهان و دندان کودکان را برآورده می کند.
پس از درآمدن و رشد دندان های دائمی ، والدین نیز در کنار دندانپزشکان نقش مهمی دارند. دندانپزشکان اطفال کاملاً با والدین در ارتباط هستند و در مورد نحوه مراقبت ، نگهداری و مدیریت مشکلات کودکان به والدین مشاوره و نکاتی می دهند. برخی از این آموزش ها عبارتند از:
- مدیریت دندان های شیری
- نحوه صحیح مسواک زدن (روزی 3 بار با رعایت نکات ایمنی)
- مدیریت در آمدن دندان های دائمی و نحوه مراقبت از کودک در این سنین
- نحوه استفاده از دهانشویه ها
- نحوه مدیریت درد دندان
- مدیریت عادات مضر دهانی کودک
- کنترل رژیم غذایی و نوع خوراکی هایی که کودک میخورد.
- نحوه مدیریت شکستگی دندان
- و …
بهترین سن مراجعه کودک به دندانپزشک
اگر مشکلی متوجه دهان ودندان کودک باشد بهتر است از سن 4 سالگی برای اولین بار کودک را به نزد دندانپزشک اطفال ببرید. در سن 6 سالگی برای ارزیابی الگوی صحیح رشد صورت و بایت کودک و روند در آمدن اولین دندان های دائمی نیز حتما باید به دندانپزشک مراجعه کرد. از آن به بعد ویزیت منظم به دندانپزشک بسته به سلامت و پیشرفت دهان کودک هر 6 ماه یا هر یکسال یک بار باید انجام شود.
خدمات تخصصی دندانپزشکی اطفال
1.ترمیم دندانهای شیری و دائمی
دندان های کودکان ممکن است به دلایل مختلفی مانند پوسیدگی ، شکستگی و عدم رشد مناسب پر شوند. پرکردن دندان مخصوص دندان های دائمی نیست و می توان آن را برای دندان شیری نیز انجام داد.
سلامت دندان های شیری به اندازه دندان های دائمی مهم است. وجود درد یا عفونت در دندان شیری باعث می شود کودک از خوردن غذا یا جویدن آن خودداری کند و باعث دل درد شود. در این حالت غذا کاملا جذب نشده و باعث رشد و ضعف کودک می شود.
2.فلوراید درمانی (فلوراید تراپی)
فلوراید یکی از عناصر موجود در طبیعت است که توانایی ویژه ای در تقویت مینای دندان دارد. قرار گرفتن در معرض مینای فلوراید جایگزین مواد مغذی از دست رفته در طول زمان می شود و از پوسیدگی آن جلوگیری می کند.
فلوراید تراپی مقاومت دندان را افزایش می دهد و از پوسیدگی دندان در کودکان جلوگیری می کند.
3.فیشور سیلانت (شیار پوش)
فیشور سیلانت روشی ایمن و بدون درد برای افزایش قدرت دندان و جلوگیری از پوسیدگی به مدت طولانی (5 سال یا بیشتر) است. یکی از مکانهایی که بیشتر در معرض خراب شدن است سطح جویدن دندان ها است ، یعنی سطوحی که بین آنها غذا جویده و خرد می شود. این سطوح به دلیل شیارهای متعدد مستعد پوسیدگی هستند.
برای جلوگیری از پوسیدگی در این سطوح ، شیارهای دندان با ماده مخصوص دندان رنگی به نام درزگیر پوشانده می شوند. استفاده از این روش باعث کاهش قابل توجه پوسیدگی دندان در کودکان می شود ، اما علاوه بر این باید از مسواک و نخ دندان برای سلامت دهان و دندان استفاده شود.
4.ارتودنسی پیشگیری (فضانگهدار)
مواردی وجود دارد که کودک دندان های شیری خود را زودتر از دست می دهد یا دندان های شیری زودتر کشیده می شوند. در این حالت دندان های دو طرف شروع به حرکت به سمت فضای خالی می کنند. از طرف دیگر ، دندان های دائمی کودک هنوز رشد نکرده اند و در زیر لثه ها (زیر دندان های شیری) قرار دارند. اگر حفره دندان دائمی با دندان دیگری پر شود ، دندان زیر لثه نمی تواند به طور کامل رشد کند و در نتیجه رشد نامنظم دندان دائمی ایجاد می شود.
برای جلوگیری از این اتفاق باید دندان های شیری را با مراجعه به موقع به دندانپزشک اطفال و انجام اقدامات لازم تا زمان ظهور دندان های پایینی دائمی نگهداری کرد. در موارد ضروری ، پس از افتادن یا کشیدن دندان شیری ، وسیله ای به نام فضانگهدار توسط دندانپزشک کودکان با قالب گیری ساخته می شود و در فضای خالی قرار می گیرد تا باعث رشد منظم دندان های دائمی شود.
5.روکش دندان شیری
اگر پوسیدگی دندان شیری شدید باشد ، دیگر نمی توان با پرکردن از شکستگی و پوسیدگی در امان ماند. در چنین مواردی ، روکش فلزی مخصوصی ساخته می شود و روی دندان چسبانده می شود. این روکش وقتی دندان شیری با آن می افتد از دهان خارج می شود.
6.درمان تحت بیهوشی
یک چالش مهم برای دندانپزشک اطفال ، مقابله و درمان کودکان غیر همکار است که ترس و اضطراب شدید و غیرقابل کنترل دارند.
عوامل متعددی مانند اطلاعات نادرست که از طریق والدین یا دوستان به آنها منتقل می شود ، سن کم آنها و تجربیات تلخ و دردناک قبلی ، درمان کودک را غیر ممکن می کند.
پزشکان از دندانپزشکی با بیهوشی برای درمان این مشکل در طول درمان دندان استفاده می کنند. این روش همچنین برای کودکان دارای معلولیت جسمی یا ذهنی قابل استفاده است.
کلینیک دندانپزشکی قلهک در تهران
برای ترمیم و درمان دندان احتیاج است که او را نزد فرد متخصص برد تا با توانایی بهتری به انجام کار شما بپردازند.
کلینیک قلهک در تهران یکی از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص است و این برای کسانی که به دنبال دندانپزشک با تجربه هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
از دانش علمی و تجربه بالای موسسین و متخصصان این کلینیک، همچنین امکانات و تجهیزات بروز و کارآمد از جمله ویژگی های منحصر به فرد کلینیک قلهک است.